Trasiga datahänder och 3D printade mobilskal

Känns som september 2015 är de ambivalenta väderdagarnas månad. Här i Stockholm smattrade rutorna nästan sönder i morse och just nu är det så soligt och fint att det inte är riktigt klokt. 

Södermälarstrand september

En av fördelarna med att jobba hemifrån är att du kan skolka några timmar vid sådana tillfällen, och det gjorde jag.

Mina händer är dessutom ganska trasiga, så måste, måste, måste komma ihåg att pausa jobbet ibland. Är till och med en ordination från doktorn, och doktorer ska man ju lyssna på.Fågel Södermälarstrand

IMG_6028

Den här doktorn kunde för övrigt inte riktigt svara på varför mina händer gör dödsont, men sa att det högst sannolikt hade något att göra med för stora doser av scrollning, klickning och knappande.

Båt södermälarstrand

Tyvärr är det ju svårt att undvika. Jag har läst om folk som använder alltifrån handskar till smärtstillande tabletter för sina ergonomiproblem. Men för tillfället tänker jag hålla mig till pauser och promenader.

För på promenader kan man ju att springa in i drömiga barbåtar.  Här vill jag alldeles hemskt gärna ta en drink innan vintervädret kidnappar Stockholm.

Bellmansgatan StockholmHär har vi tagit oss upp mot Bellmansgatan. Jag bor verkligen i en svinliten lägenhet, och det går en ibland på nerverna (big time), men dagar som dessa, när du har sådana här omgivningar utanför dörren så är det värt klaustrofobikänslorna.

3d mobilskal

Också, det hände en annan väldigt fin sak idag! Jag fick tillbaka min mobil som varit inne på reparation. Råkade tappa den i toaletten, och efter att ha skrivit en uppsatslång förklaring på vad som hände till 3 så gav jag upp. Processen det innebar att få min mobil reparerad via min försäkring där var liksom parodisk. Så min väldigt snälla pappa lämnade in den hos re:PEAR på Långholmsgatan.


Kuriosa: Visste du förresten att iPhone 6 har blivit mer tappad  toaletten än sina föregångare? Förklaringen är att den är större och halare. Du kan läsa mer om tappade iPhones här.


Min mobil har för övrigt det snyggaste skalet jag kan tänka mig. Det är ett 3D-printat mobilskal som är köpt i Taksim i Istanbul.


Parantes: Jag har läst att man aldrig ska fota text som inte syns helt för då kan inte läsaren fokusera på något annat än att försöka se vad det står. Så om någon undrar vad som står på mobilbilden så står det “It’s time to turn this place upside down“.


Det fanns en tid när jag absolut inte kunde tänka mig att ha ett mobilskal för att jag tyckte det var idioti att täcka över den design som jag betalat supermycket pengar för. Sen kom den dagen när ALLA hade en iPhone och det kändes ungefär lika märkvärdigt som att ha en Billys bokylla.

Så då fick jag köpa ett 3D-skal som pågrund av någon slags proveniens och färggrannhet gör att jag blir glad varje gång jag  tittar på mobilen.

På tal om 3D printing, vi mysavslutar det här inlägget med en video av 3D printad choklad. Bättre anledning att äga en 3D-skrivare finns ju knappt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *