Sminka dig till allmänbildning!

Bild 2015-09-30 kl. 15.27 #4

Bild 2015-09-30 kl. 15.19 #4

Hej alla härliga människor. Nu ska vi prata om hur du sminkar dig för att bli snyggast i stan… Nej jag skojar bara, för det har jag nämligen ingen aning om hur du gör. Däremot ska vi prata om hur du kan lära dig massor med coola och viktiga saker medan du sminkar dig. För det är jag faktiskt rätt grym på.

Alla tråkiga och monotona livsevent gör jag till kunskapskällor. Typ städning, sminkning, tillredning av lunchlådor etc. Om ni också vill göra det, men inte riktigt vet var ni ska hitta all den där kunskapen så har jag gjort iordning en lista här nedan:

  • Vice, makalösa journalister som rapporterar från alla världens hörn (även de mest farliga). Till exempel hade de en reporter som följde med IS-styrkor. Just det avsnittet kan du hitta här under. För fler är det bara att söka på YouTube, alternativt skaffa HBO.

  • Netflix dokumentär, här hittar du dokumentärer inom alla möjliga kategorier. Så det är bara att välja det du är mest intresserad av. Jag håller just nu på att kika in en om Enron Corporation. Enron var USA:s sjunde största företag som bland annat höll på med gas och energi. De gick i dunderkonkurs 2001 efter en rad minst sagt tvivelaktiga affärer. Extra aktuellt är företaget i samband med serien Mr Robot, där “Evil Company” har många likheter med Enron.
  • På YouTube har bröderna John och Hank Green en kanal där de går igenom världens historiabilogi,  ekonomi och mycket annat. De prata ibland lite för snabbt, men förutom det är deras Crash Course störtbra.

crashcourse

Så där har ni några av mina bästa tips, ni får hemskt gärna bidra med flera, både för min skull och för alla andra som läser. Listar dem också, så kan den här sidan få bli en oas av kunskapsutbyte;)

OBS: Angående det här med att göra andra saker samtidigt som ni dokumentärar, jag lyssnar mest på dokumentärerna, även om det är videos. Tittar med ett halvt öga som man brukar säga, och det går oftast väldigt bra. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *