En regnig fredag + pandadiplomati

Amanda Hultin

Idag kom min pappa och hämtade mig påväg hem från jobbet. Jag skulle nämligen ut till mina föräldrar och äta middag.

Älskar ju att åka bil men hatar att åka tåg, så passade mig alldeles utmärkt att få skjuts. Har kommit fram till att det jag tycker så mycket om med att åka bil är att det inte finns så mycket annat att göra än att prata med varandra. Den som kör kan liksom inte ens kolla sin mobil. Och eftersom att prata och diskutera saker hör till mina favorit topp fem aktiviteter tycker jag det är superhärligt att åka bil.


Absolut ej relaterat till varken bilåkande eller middagar hemma hos föräldrar, men måste bara nämna innan jag glömmer- lärde mig vad pandadiplomati är igår. Visst låter det påhittat? Det är det inte. Är alldeles hemskt verkligt.

Så ska förklara på cirka två sekunder. Om du inte har ett hjärta av sten tycker du såklart att pandor är bedårande, men pandor finns bara i Kina. Kina utnyttjar vår kärlek till dessa svartvita björnar genom att med noggrann omsorg välja ut vilka länder som får hyra pandor till sina zon. Men pandorna kan tas tillbaka närsomhelst. Till exempel om Kina vill markera att de tycker landet de hyrt ut en panda till gjort något fel. Så när Obama 2009 valde att träffa Dalai lama så fick pandabebisen Tai Shan flyga tillbaka till sitt hemland.

giphy-1

Alltså ångesten när ens panda kallas hem. Kina har verkligen funnit det ultimata hotet…

Kolla VOX videon om du vill lära dig mer om fenomenet paaaanda diplomacy.

IMG_8719

Nog om pandor, har regnat sjukt mycket här. Så trött och less på att det bara känns mer och mer som höst. En bra grej var dock att regnet gav upp en stund innan middagen och att jag då han cykla nästan två mil. Har nog cyklat mer den här sommaren än vad jag sammanlagt gjort i hela mitt liv.

IMG_8683

Har förresten haft mitt hår uppsatt såhär senaste tre dagarna på grund av att det är lätt ohanterligt och väntar på min klipp och slingningstid. Men för att de det från den ljusa sidan så har människor sagt att det är en snygg frisyr. Och sådant blir man ju glad av att höra.

Imorgon ska jag på kalas hos en kompis som fyllt år. Så ska lägga mig nu så jag vaknar i toppform. Ska tydligen vara fint väder mellan 8 och 11 så ska försöka maxa de timmarna utomhus.

Godnatt, sov gott och dröm vackert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *