Kan resa bli vardag?

IMG_8974

Godmorgon, jag tänkte att vi skulle prata om det här med skillnaden på att resa och att resa länge. Eftersom vi har en kompis som är nere här i lite mindre än två veckor blir det så himla tydligt och ibland känner jag att jag och min pojkvän är ett rätt tråkigt ressällskap.

För när du är ute så länge som vi är och planerar att vara så går du ifrån den där maxade energin som du har när du reser i två veckor.

Istället försöker du skapa en fungerande vardag och falla in i rutiner som fungerar. Du hittar dina favoritrestauranger som du kan gå till frukost-lunch och middag. Att du ligger och kollar på serier en hel kväll istället för att ramla runt på stan spelar inte så stor roll och ångesten över att du sitter inne och jobbar när solen gassar på utanför fönstret försvinner.

IMG_8962

Min pojkvän lyckades göra sig kvitt känslan av att behöva maxa tiden här snabbare än vad jag gjorde. Men nu har den börjat infinna sig även hos mig. I morse skulle jag gladeligen kunnat äta frukost framför ett avsnitt av “Making a murderer” till exempel.

Behovet av att ha en någotsånär strukturerad vardag försvinner inte för att du är på andra sidan jorden. Efter ett tag knackar det på också här. Det förtar inte havets glitter eller kärleken till hud som doftar sol, utan är istället nödvändigt för att du ska få något gjort överhuvudtaget.

IMG_8975

Med andra ord, för att kunna sitta vid en poolkant och jobba måste du koppla bort det faktum att du sitter vid en poolkant och jobbar:) Ungefär så. Ändå, så klart, oerhört tacksam varje himla sekund över att få och kunna vara här.

Också, helt o-relaterad sak, jag är med i en tävling om vilken blogg som är Sveriges bästa reseblogg. Har ju bloggat typ ingen tid alls om reser om man jämför med vissa andra, plus att jag inte är superfokuserad på att rekommendera hotell och restauranger, men jag tänkte ändå att om någon kände för att gå in och rösta på mig så vore det hur fint som helst. Rösta gör ni här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *