#Youtubeflöde

Bild 2017-09-26 kl. 18.20 #2

Jag tänkte att vi kunde titta på lite spännande saker som jag har i min mobils Youtube-historik från det senaste dygnet. Hade planerat att somna vid 22 igår men låg och klickade på telefonen till cirka midnatt.

För några veckor sedan hittade jag den helt fantastiska kanalen Kurzgesagt. Kanalen har enligt sig själva som mål att:

Make science look beautiful. Because it is beautiful.

Och det är något som de verkligen gör med bravur. Just den här videon handlar om Optimistisk Nihlism och är mer filosofisk inriktad än vad deras videos i vanliga fall är. Först verkar den rätt mörk, men jag lovar, att om ni hänger kvar till slutet så blir det åtminstone ganska mycket ljus.

Den här Vox videon behandlar något som kallas för “The Monty Hall Problem”. Det är ett matteproblem som jag faktiskt hörde talas om för ex antal år sedan när jag satt och pratade med en kompis. Han presenterade det här problemet som förvirrat matematiker och statistiker i decennier för mig och frågade mig om jag kunde lösa det. Jag bara “låt mig tänka lite”, och så efter ungefär en kvart så gav jag honom, hör och häpna, det korrekta svaret.

Nej jag bara skojade, det gjorde jag inte alls, ville bara att ni skulle tro att jag var ett geni i en sekund. Någon som däremot löste problemet var Marilyn vos Savant, som blivit utsedd till den smartaste människan på jorden. Men istället för att hyllas för sin lösning blev hon hatad och hånad. Hela historien är väldigt bisarr, kolla Youtubeklippet om ni vill förstå vad som hände.

Ni vet det där lilla problemet som vi har med att bina som indirekt förser oss med 75 procent av all mat på jorden håller på att dö? Här är en video som försöker förklara vad det egentligen är som händer och vad vi kan göra för att stoppa det innan det är för sent.

Alltså jag är ju knappast känd som tjejen med snyggast naglar i stan, så att jag, för en tid sedan ägnade typ timmar åt att titta på videos om hur du gör galna saker med dina naglar är rätt otippat. Meeeen, den här tjejen är fantastisk, så rolig och härlig. Typiskt superbra grej att titta på om du känner dig lite nere eller bara vill titta på något som inte kräver allt för mycket av din uppmärksamhet.

Jag älskar ju Last Week Tonight. Amerikanarna och engelsmännen är så sjukt duktiga på att berätta om viktiga saker på ett sätt som får dig att skratta så att du gråter. I senaste avsnittet pratas det om företag.

Sist men inte minst, är dyrt vin bara en scam?

Det var det bästa av det bästa som jag tittade på igår. Ha en fin tisdagskväll!#

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *