Om serier och Nobelpris (typ)

IMG_7888

Hej på er, jag hoppas att ni har en magiskt makalös onsdag och att veckan har varit bra såhär långt. Jag hade en helg som ligger väldigt högt upp på rolighets-skalan, så högt att jag inte ens fotade särskilt mycket. Det är därför bilden är gammal som gatan (okej så gammal är den inte, men från när du fortfarande ej behövde ha jacka).

Så vad ska vi prata om? Hört att många varit och sett den här Björn Borg filmen. Det har inte jag. Har däremot kollat mycket SVT. Bland annat serien Hinsehäxan. Tyckte den var jättebra och såg färdigt hela på en kväll. Gör ofta det när jag tycker något är bra, är väl därför jag nu efter 7 (?) säsonger aldrig kommer kunna börja följa Game of Thrones. Hur länge skulle jag behöva checka ut från livet?

7 * 10 = 70 så blir cirka tre dagar, men måste ju sova lite också, så vi säger typ 4, 5. Ja ni förstår ju själva det orimliga i det hela :O

Hinsehäxan hade i alla fall bara två avsnitt så det var noll problem att se den på en kväll. Serien är 70-tal, Stockholm, Nattklubben Ambassadör, prostitution och politiska skandaler.

hinsehaxan700

Ni kan kolla serien genom att klicka på dessa bokstäver.

Har också sätt en tv-serie om en sjuksköterska som stjäl sin läkarkollegas identitet, flyr stan och börjar jobba som doktor.

Riktigt spännande men väldigt grå och lätt melankolisk. Den heter “Trust me” och ni kan hitta den här. 

Jag brukar ju kolla en hel del grejer på Youtube också, nu när vi ändå håller på att prata om saker som jag tittar på. Dock har jag inte fallit riktigt hårt för något på senaste tiden. Jag har inte snöat in på något specifikt ämne och uttömt allt jag kan hitta liksom…

Men något borde jag kunna ge er. Till exempel såg jag ett intressant klipp där de pratade Nobelpris. Och huruvida Nobelpriset är applicerbart på dagens samhälle. Dels nämndes faktumet att det idag ofta är en stor grupp av forskare som står bakom en upptäckt. Det ensamma geniet som sitter inne på sin kammare existerar liksom inte. De pratade också om att kategorierna som du kan få pris i borde utökas. Vi har ju många fler områden idag än för 100-isch år sedan. Sen är det såklart hela grejen med att män och i synnerhet vita män är överrepresenterade i Nobelprissammanhang. Intressant var det i alla fall. Så jag länkar istället för att översätta hela videon i text så kan ni checka in.

Det är allt jag har just nu, så all kärlek så länge! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *